Най-популярните СПА процедури и техния ефект върху човешкия организъм

 

Развитието на балнеотуризма е един непрекъснат процес, чиито резултати можем да видим по всяко време. Голяма част от реномираните СПА хотели вече разполагат със собствени балнеоцентрове, в които се извършват широка гама от лечебни и профилактични процедури. СПА процедури, насочени към контрол и профилактика на определени заболявания, облекчаване на нежелани и проявяващи се в ежедневието симптоми, както и подобряване на цялостното здраве и кондиция на човешкото тяло и организъм. В следващите редове ще разберете кои са най-популярните процедури, извършвани в СПА хотелите, и за какво точно служат те:

Масажи 

Масажите са сред най-често желаните от клиенти на СПА хотелите процедури. Те служат за отпускане на мускулите и постигане на пълноценен релакс. Шведският масаж е особено популярен, тъй като от една страна покрива цялото тяло, а от друга – е сравнително лесен за практикуване от добре обучените масажисти. При ароматерапевтичния масаж усещането за блаженство и релакс се засилва чрез използване на различни етерични масла, докато масажът с горещ камък загрява мускулите и спомага за притъпяване на изпитвани болки.

Специални масажи

В СПА хотелите можете да си поръчате и по-специални масажи, насочени към удовлетворяване на конкретни нужди на тялото и организма. Спортният масаж например е подходящ за хора, чието тяло постоянно е изложено на интензивни физически натоварвания. Тайландският масаж пък залага на тайните на източната рефлексология за здраве и качествен живот, но е доста труден за практикуване и не се среща навсякъде. Обиновено СПА хотелите предлагат и персонализирани масажи с атрактивни наименования, които се правят след предварителен разговор с клиента за моментното му физическо състояние и предочитанията относно тази процедура.

 Най-популярните СПА процедури  1
Най-популярните СПА процедури - оферти
 Най-популярните СПА процедури  2
Най-популярните СПА процедури - цени
 Най-популярните СПА процедури  3
Най-популярните СПА процедури - идеи

Процедури за лице

Процедури за лице се практикуват масово в СПА хотелите. Гостите залагат на тях най-вече с цел да запазят красивия и здравословен вид на своята кожа, както и да забавят процесите на стареене. Стандартните процедури от тази категория, които се реализират в СПА хотелите, са почистване, ексфолиране, масаж и маска на лицето. Важно е да се използват качествени козметични продукти, които наистина носят желаните резултати и нямат странични ефекти върху кожата.

Терапии за тяло

Терапиите за тяло са още една желана категория процедури от гостите на СПА хотелите. Доста разпространени са детокс процедурите, насочени към изчистване на вредните токсини, стягане на тялото и подобряване на неговата форма. Реномираните СПА хотели биха могли да ви предоставят и терапии за тяло със специални добавки, като например лечебна кал, глина или морски соли. Подобни вещества е възможно да бъдат невероятно ефективни по отношение премахване на упорити болки, както и възвръщане усещането за комфорт в ежедневието.    

Астор Гардън е нов петзвезден СПА хотел, разположен в курорта Св. Св. Константин и Елена. Ние сме в състояние да ви предложим богата гама от релаксиращи масажи и вани, ефективни терапии за тяло и вълшебни СПА ритуали, които ще отговорят на всички ваши нужди и изисквания. Елате в Астор Гардън и си подарете една незабравима СПА почивка сред прохладата на естествена зеленина и стилните интериорни решения, изградени като съчетание между натурални цветове и най-модерните тенденции в сферата на изкуството!

 

Масажи
Специални масажи
Процедури за лице
Терапии за тяло