Минералната вода и нейните ползи за здравето – какво не знаете все още?

Никак не е случайна повишаващата се популярност през последните години на т.нар. СПА хотели с минерална вода. Това са хотели, в които са налице вътрешни и външни басейни с минерална вода, както и СПА центрове, предлагащи разнообразна гама от процедури и терапии. Ползите за човешкото здраве от потапянето в минерална вода са много повече, отколкото си мислите.  Те са свързани с ежедневната ни кондиция, с лечението и профилактиката на хронични заболявания, както и с нашата кожа и цялостен външен вид. В следващите редове ще разберете какви преимущества биха могли да ви донесат редовните посещения в СПА хотели с минерална вода.

Минералната вода – обект на продължаващи изследвания

На първо място, трябва да кажем, че минералната вода е обект на продължаващи изследвания, целящи изучаване на всички нейни благотворни свойства. В различни части на света се предават легенди за нея като източник на вечно здраве и лечебно средство срещу най-страшните болести. Разбира се, голяма част от тези твърдения са силно преувеличени, но има и такива, които са научно доказани. Напълно потвърдени от науката са например ползите на минералната вода по отношение облекчаване симптомите при артрит, контрол на кожни заболявания като псориазис и екзема, както и профилактика при високо кръвно налягане.  Ако страдате от някое от споменатите заболявания или симптоми, определено ще бъде добра идея да разгледате оферти за СПА хотели с минерална вода.

Как действат минералите?

По време на престоя си в СПА хотели с минерална вода, ще имате възможност да се потопите в лечебната вода и да усетите ползите от съдържащите се в нея минерали – сяра, калций, магнезий, калий, цинк и др. Те почистват и обновяват кожата, премахвайки мъртвите клетки от нея. При редовно посещение на СПА хотели с минерална вода бихте могли също така да ограничите алергични реакции и симптоми, както и да забавите процеса по стареене на кожата.

 Минералната вода и нейните ползи 1
Минералната вода и нейните ползи - оферти
 Минералната вода и нейните ползи 2
Минералната вода и нейните ползи - Заповядайте при нас!
 Минералната вода и нейните ползи 3
Минералната вода и нейните ползи - Подарете си незабравимо изживяване!

„Магията“ вероятно се крие в самата вода

Голяма част от полезните свойства, генерирани от почивките в СПА хотели с минерална вода, се дължат на самата вода и нейната температура. Минерална вода с температура от 37 до 42 °C блокира рецепторите за болка в човешкото тяло, което е основа за облекчение на проблеми в мускулите и ставите. Провежданите терапиии в реномираните СПА хотели с минерална вода ще ви помогнат да се справите успешно с болки и дискомфорт в облатта на кръста и гръбначния стълб.

Минералната вода като средство за освобождаване от стреса

Освен всичко друго, почивката в СПА хотели с минерална вода ще ви помогне да се освободите от натрупание количества стрес и напрежение. Според редица изследвания процедурите с минерална вода отпускат съзнанието, помагат на човек да забрави за негативните мисли, да релаксира качествено и пълноценно, както и да се зареди с енергия за очакващите го предизвикателства в ежедневието.

Астор Гардън е перфектният избор, когато търсите качествени СПА хотели с минерална вода. Петзвездният хотел се намира в Св. Св. Константин и Елена – курорт, притежаващ десетилетия традиции в сферата на балнеолечението и балнеотуризма. Отличните свойства на нашата минерална вода и богатата гама от процедури, които предлагаме, ще ви гарантират надеждно лечение и профилактика, както и една уникална почивка, носеща ви релакс, приятни емоции и спомени за цял живот!

 

Минералната вода – обект на продължаващи изследвания
Как действат минералите?
Магията вероятно се крие в самата вода
Минералната вода като средство за освобождаване от стреса