Тенденции в хотелското настаняване – какво ни очаква?

Предвид технологичния бум, иновациите и роботизирането на света, никой няма да остане изненадан от информацията, че и при хотелското настаняване ни очаква светло бъдеще…

Места за настаняване изникват навсякъде, с цел да удовлетворят увеличавания брой пътуващи. Всеки комплекс и хотелско настаняване се опитва някак да се открои от останалите. В тази статия няма да наблягаме на комфорта и лукса, който ще получите в Astor Garden в Св. Св. Константин и Елена – а по-скоро искаме да ви подготвим за напредъка на обществото в технологичен аспект.

На първо място, това към което са се насочили съвременните комплекти, е т.нар „умно“ хотелско настаняване. Умните хотели предоставят на гостите си иновативен технологичен подход, който среща именно високите дигитални очаквания на съвременния човек.

Тенденции в хотелското настаняване 1
Тенденции в хотелското настаняване - цени
Тенденции в хотелското настаняване 2
Тенденции в хотелското настаняване - оферти
Тенденции в хотелското настаняване 3
Тенденции в хотелското настаняване - предложения

Хотелското настаняване ще бъде онлайн, през мобилния ви телефон

Тенденциите в хотелското настаняване ще надминат безжичния интернет и USB зарядните. Предвид технологичния бум, хората очакват да могат да контролират всичко със смарт телефоните си. И тенденциите в хотелското настаняване ще отговорят именно на това изискване. Идеята е да бъде създаден изкуствен интелект, подобен на Сири и Алекса, който да отговаря на гласови въпроси и команди. Няма да има нужда да посещавате рецепцията или да звъните, за да им зададете конкретен въпрос. А директно, докато сте в стаята си, ще поставите въпроса и ще получите отговор. Ще можете да поръчате рум сървис, или да резервирате допълнителни услуги, да затъмните светлината в стаята – и всичко това с гласова команда.

Умното хотелско настаняване ще пести време – при пристигане в хотела няма да  бъде нужно да се спирате на рецепцията и да изчаквате регистрацията на останалите гости. Ще можете да заявите пристигането и напускането си на хотелското настаняване, директно през телефона си. Разбира се, ще можете да ползвате смарт телефона си като ключ, за да влезете в стаята си! И като за „капак“ на всичко, докато не сте в стаята, ще можете да контролирате климатиците в нея, през телефона си.

Но изброените по-горе тенденции в хотелското настаняване са сравнително близки до нас и днес. Но има и такива, които изглеждат като от роман за научна фантастика! Бъдещето при хотелското настаняване ще предложи роботизиран рум сервиз, например. Тоест вместо персонал на хотела, до стаята ви ще дойде робот. Освен това, ще има интерактивни карти, които ще показват паметници на културата, ресторанти и всичко за тях.

Технологичния напредък в хотелското настаняване предстои да ни изненадва. А докато тези идеи бъдат внедрени в реални обекти, ви каним да се поглезите в 5-звездния Astor Garden – комфорт, който ще ви пренесе в бъдещето!

 

Хотелското настаняване ще бъде онлайн, през мобилния ви телефон