Обектите във Варна и околността, които задължително трябва да посетите

Варна е не само морската столица и един от най-големите градове в България, но спада и сред главните туристически центрове у нас. Отсядайки в хотели Варна, имате възможност да посетите редица забележителности както в самия град, така и в околността. От природни забележителности през изящна архитектура до обекти на културно – историческото наследство на страната. В следващите редове ще изведем локациите, които задължително трябва да посетите по време на своята почивка в хотели Варна:

Морска градина

Масивен парк, простиращ се по крайбрежната ивица на града. Тук местните, както и гостите на хотели Варна, идват, за да релаксират на спокойствие и да се насладят на свежата зеленина, красивите алеи и ароматните цветя. Налице са също така атракции като Делфинариумът, статуята на Юрий Гагарин, зоопарк за семействата с малки деца и казино за любителите на адреналина.

Аладжа манастир

Откъм североизточните предградия на Варна е разположен Аладжа манастир – най-популярният средновековен скален манастир по родното Черноморие. Вътре в него ще видите изящни мозайки и стенописи, оцелели векове наред, а по кратката пътека през гората можете да стигнете до две катакомби. Препоръчваме ви в рамките на вашия престой в хотели Варна поне венъж да се докоснете до това невероятно място.

Побитите камъни

Едно уникално по рода си природно явление, което повечето гости на хотели Варна бързат да посетят. Побитите камъни представляват група от варовикови колони с височина около седем метра, разположени на обща площ от 13 квадратни километра. Трудно е да се повярва, че няма намеса на човешка ръка в създаването им, но това е самата истина. Образуването на варовиковите колони е станало по съвсем естествен начин чрез процес, който се нарича окисляване на метан.

Манастира Св. Св. Константин и Елена

Намира се в едноименния курорт, който също разполага с първокласни хотели и термални центрове. Не е ясно точно през кой век е бил построен храмът, но се смята, че това място е избрано заради лечебния извор с вода, запазен и до днес. Според местните вярвания водата от извора помага при проблеми с очите, както и при редица хронични заболявания. Гостите на хотели Варна посещават манастира и заради мощите на Свети Валентин, част от които се съхраняват именно в него.

Римски терми

Римските терми са важна част от културно – историческото наследство, което гостите на хотели Варна имат възможност да разгледат. По своята същност те представляват комплекс от антични римски бани, вторите най-големи оцелели такива извън Рим. През последните години на обекта беше добавено и ефектно осветление, което прави преживяването за гостите на хотели Варна абсолютно зашеметяващо.

Астор Гардън е нов петзвезден хотел, разположен в курорта Св. Св. Константин и Елена, само на 8 км от Варна. Ние ви предлагаме релакс сред прохладата на естествена зеленина, изискани интериорни решения и с удобен достъп до всички услуги, налични в морската ни столица. SPA & Wellnes терапиите, кулинарните изкушения в ресторант Monty, както и възможността за организиране на корпоративни и лични събития, са само част от екстрите, които ще получите. Ако търсите качествени хотели Варна, елате в Астор Гардън и си подарете една наистина незабравима морска ваканция!

 

Морска градина
Аладжа манастир
Побитите камъни
Манастира Св. Св. Константин и Елена
Римски терми