DSC08529-Edit.jpg

Представяне на четирилогията на Нидал Алгафари

В хотел Астор Гардън в курорта "Св.Св.Константин и Елена" ще се състои представянето на четири от книгите на писателя-режисьор Нидал Алгафари. Това ще стане на 4 май от 17 часа в Бална зала "Романс".

Книгите със заглавия – „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли ти Бога си!“ и „Орисани да избираме“ са художествени романи, създадени основно върху българските обичаи и традиции. Чрез живота на героите, читателите има възможност да опознаят обичаите „калушарство“ и „нестинарство“, ритуалите свързани с Еньов и Спасовден. Четейки редовете на книгите ще може да усетите красотата и разнообразието на българските народни обичаи. С монаси, попове, дервиши, богомили, даалии, къзълбаши, нестинари ще преоткриете места и личности, които разкриват силата на българския дух.

AG_NA_1920x1080px.jpg

„Да поговорим за любовта, традициите, обичаите, бита, вярванията на предците ни и най-вече за мъдростта им. Обещавам да бъде хем красиво, хем интересно“, споделя Нидал Алгафари. Той признава, че за написването на книгите са го провокирали уроците на дъщеря му.