astor5.jpg

07 Август 2018

Локомотив (Новосибирск) се подготвя в България

Руският елитен волейболен тим на Локомотив (Новосибирск) е на подготовка в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Мъжкият отбор, воден от националния ни селекционер Пламен Константинов, е отседнал в Хотел Астор Гардън. Волейболистите са избрали курорта за триседмичен лагер.

"От три години се подготвяме в България, като първия път бяхме в Правец. Новият хотел е чудесен и обслужването е на много високо ниво. Има всички условия да се подготвим по най-добрия начин за новото първенство в руската Суперлига. Наоколо има прекрасна природа, чист въздух, тренираме атлетика на стадиона, практически занимания във Варна, както и фитнес в Хотел Астор Гардън. Миналата година заехме седмо място, като се надяваме сега да подобрим своето класиране. Ще останем до 25 август в България", заявиха от клуба. Към отбора в края на тази седмица ще се присъедини и старши треньорът им Пламен Константинов, който е на лагер с мъжкия ни национален отбор.

Националите подновиха този понеделник подготовката си за световното първенство. Те ще продължат със заниманията на Белмекен до 10 август. На 13 август ще се пренесат в к.к. Св. Св. Константин и Елена за първите мачове от Мондиал 2018 във Варна. България стартира срещу Финландия. В група D са още Полша, Куба, Иран и Пуерто Рико.