astor7.jpg

17 Август 2018

Фурор около купата за Световното!

Гости от над 30 държави се докоснаха до нея в наш курорт

Истински фурор в курорта Св. Св. Константин и Елена предизвика купата, която ще получи новия световен шампион по волейбол. Уникалният трофей прави своята обиколка из страната с цел популяризиране на Мондиала и спорта у нас. Поредната спирка на купата бе новото петзвездно бижу на комплекса близо до Варна – хотел „Астор Гардън“.

През първите три часа гости от над 30 държави, отседнали в хотела и комплекса, както и фенове на спорта, се докоснаха до купата, направиха си снимки за спомен и получиха автографи от националите на България и Русия. Волейболистите са отседнали в хотела и имат два приятелски мача в морската ни столица. Високите играчи се радват на огромен интерес от любителите на волейбола, които не пропускат да се снимат и да получат автографи.

„Приятно сме изненадани да видим купата. Ние много обичаме волейбола и това е специален момент за нас. Цялото семейство се снимахме с купата, но за съжаление нашия национален отбор на това световно няма да има големи шансове, за да я получи“, заяви фен от Полша, който е отседнал в хотел Азалия в курорта. Гости от Холандия в „Астор гардън“ поканиха свои приятели от България да си направят обща снима около 9-килограмовата купа от злато и платина.

„Спим и закусваме в един хотел с нашия национален отбор“, похвали се рускиня, която е сюрпризирана неочаквано да види и да се снима със своите любимци от „Сборная“.

Най-много фенове трофея събра от България, Румъния, Полша, Германия, Холандия, Русия, Великобритания, Франция, Белгия, Молдова и др. държави.

Купата „отседна“ в хотела на 16 август, като на 17 август отпътува за Добрич, а после ще продължи своята специална разходка към Разград (18 август), Шумен (19 август), Велико Търново (20 август), а след това към Стара Загора, Димитровград, Бургас и София на 25 август.

Трофи тур се организира от Международната федерация по волейбол и Българската федерация по волейбол. Домакини на световното от 9 до 30 септември са България и Италия, а мачовете у нас ще се играят в София, Варна и Русе.